Nová řada Sherlocka bude na ČT, česká tvorba zase míří zahraničí

Labyrint seriál
Labyrint seriál

Česká televize na letošním audiovizuálním veletrhu v Cannes koupila několik pořadů zahraniční produkce. Mezi nimi další řadu seriálu Sherlocka, která se začala natáčet v pondělí. Z tvorby ČT si vybírala americká kabelová televize Eurochannel nebo polská veřejnoprávní televize, která zakoupila seriál Labyrint.

„Televizní produkce se celosvětově dostává na stále vyšší úroveň, proto jsme mohli letos vybírat nové akviziční

pořady z velmi kvalitní nabídky. Z Cannes tak vezeme dva nové seriály, novou řadu Sherlocka, sérii historických a přírodopisných dokumentů, koncerty a samozřejmě filmy,“ říká ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Ve vysílání České televize se tak objeví například australsko-britská mysteriózní série odkazující svým stylem ke kultovním Stínům nad jezerem, Kettering Incident.

Picture shows: Sherlock Holmes (BENEDICT CUMBERBATCH) and John Watson (MARTIN FREEMAN)
Picture shows: Sherlock Holmes (BENEDICT CUMBERBATCH) and John Watson (MARTIN FREEMAN)

V druhém z nově nakoupených seriálů Happy Valley, který vznikl pod vedením uznávaného seriálového režiséra Eurose Lyna (Doctor Who, Sherlock aj.)

Dále jsou zakoupené záznamy koncertů Adele a Robbieho Williamse nebo dokumenty jako portrét Agnethy ze skupiny ABBA, skrývající se po ukončení kariéry jak před médii, tak i před veřejným životem, nebo nový dokument o legendární skupině Queen.

Fanoušci sportu mají z nově zakoupených pořadů také co vybírat

„Podařilo se nám získat Tour de France, pořad nabízející vhled do zákulisí fotbalových stánků hostících letošní Euro, dokumenty k historii olympijských her či unikátní portrét tenistky Martiny Navrátilové,“ říká Milan Fridrich.

Zájem byl i o českou televizní tvorbu zejména o tu dětskou

„Dlouhodobě máme nesmírně silnou pozici i na poli dětské a rodinné tvorby, která je celosvětově vnímána jako kvalitní, kreativní i bezpečná. Čínští distributoři tradičně nakupovali večerníčky, Gorilí povídání a cyklus Méďové na cestách, zájem o dětskou seriálovou tvorbu měla brazilská televize. Hrané vánoční pohádky, Svatojánský věneček i Korunního prince uvidí v Bulharsku, rodinné vánoční filmy, včetně Správnýho dresu, pak diváci slovinské veřejnoprávní televize,“ vyjmenovává některé z úspěšných prodejů výkonný ředitel obchodu ČT Hynek Chudáre

Přidat komentář